Medová kachní prsa

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kůži na omytých kachních prsíčkách nařízněte do mřížky, maso osolte a opepřete. Polovinu zázvoru nastrouhejte najemno, zabalte do čistého plátýnka a šťávu vymačkejte na maso. Nechte asi hodinku rozležet.

Odleželé maso potřete ze všech stran olejem a osmahněte na rozpálené pánvi nejprve kůží dolů. Poté maso obraťte a smažte dozlatova. Hotová prsa vyskládejte do zapékací mísy, přidejte zbylý zázvor a zalijte šťávou z pomeranče. Povrch pokapejte medem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 10–20 minut podle toho, jak chcete mít maso propečené.

Maso nechte ve vypnuté a pootevřené troubě ještě asi 5 minut dojít, pak nakrájejte na plátky a podávejte.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...