Kachní prsa s mučenkovou salsou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kůži na kachních prsou nařežte do tvaru mřížky. Dejte na rozpálenou pánev kůží dolů a pečte 4 minuty z jedné i druhé strany. Maso přendejte do pekáčku a dopečte v troubě vyhřáté na 200 °C. Bude to trvat 5–8 minut. Záleží na tloušťce masa, prsa musí zůstat uvnitř růžová. Hotové maso nechte odpočinout na mřížce, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.

2. Mezitím dejte vařit nudle podle návodu na obale a připravte salsu: mučenky rozkrojte ostrým nožem, dužinu vydlabejte do misky, přidejte nasekanou jarní cibulku a podle chuti chilli papričku.

3. Do výpeku z kachních prsou nalijte pomerančovou šťávu a zredukujte ji na hustší omáčku, vmíchejte na kousky pokrájené studené máslo. Nudle sceďte, naservírujte je na talíře a přelijte omáčkou. Kachnu nakrájejte na plátky, naskládejte na nudle, osolte, přelijte salsou a posypte natrhaným čerstvým koriandrem.

Poznámka k receptu

Tohle jídlo je dokonale harmonické: šťavnaté kachní maso má plnou chuť, kombinace mučenky a omáčky z pomerančové šťávy se postará o sladkokyselý efekt a nudle soba dodají sametovou hladkost.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde