Confit de canard

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kachní stehna rozložíme kůží dolů v jedné vrstvě do mísy nebo pekáčku. V misce smícháme sůl, rozdrcený pepř a rozlámané bobkové listy a touto směsí stehna posypeme. Zakryjeme je potravinovou fólií, zatížíme a necháme v chladničce 24 hodin odležet.

Z odleželých stehen slijeme tekutinu a oškrábeme z nich tupou stranou nože zbylou marinádu. V ohnivzdorné míse pomalu ohřejeme kachní nebo husí sádlo, vložíme do něj stehna kůží dolů (maso musí být v sádle ponořené) a přidáme tymián. Mísu se stehny vložíme do trouby vyhřáté na 150° C a pečeme nezakryté asi 90 minut. Pak snížíme teplotu na 140°C a pečeme další 2 - 2 a 1/2 hodiny, dokud není maso velmi měkké a sádlo pod kůží zcela rozpuštěné. Mísu vyjmeme z trouby a maso necháme nezakryté vychladnout.

Vychladlá stehna vyjmeme ze sádla, rozpuštěné sádlo přivedeme do varu a pak trochu sádla přecedíme do čisté keramické mísy a necháme v lednici ztuhnout. Rozložíme na něj stehna (maso se nesmí dotýkat stěn mísy), zalijeme je zbytkem přecezeného sádla, necháme vychladnout a uložíme v chladničce. Před podáváním ze stehen tupou stranou nože oškrábeme sádlo a ohřejeme je v troubě při 180°C. Podáváme je s pečenými brambory a zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Confit se, spíše než jako hlavní jídlo, používá jako surovina. Například na dochucení eintopfu nebo do cassouletu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...