Gratinovaná růžičková kapusta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kapustičky očistěte a zbavte ovadlých vrchních listů. Dejte je na 10–15 minut do osolené vroucí vody, aby změkly. Sceďte je a propláchněte studenou vodou. Díky tomu se zastaví zbytkový var, kapusty zůstanou křehké a neztratí barvu.

2. V pánvi rozpalte máslo a vyškvařte na špalíčky nakrájenou slaninu. Přisypte hlávky kapusty, osolte, opepřete, promíchejte a rozdělte do zapékacích misek. Každou porci bohatě posypte strouhaným sýrem a pečte 10 minut v troubě rozpálené na 200 °C.

Poznámka k receptu

Růžičková kapusta je u nás poměrně opomíjená. Zapečte ji se slaninou, výrazným sýrem a pochopíte, že její potenciál je ohromný.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...