Zapečené avokádo

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu nastavte na funkci grilování a rozpalte na 200 °C. Avokádo rozpulte, do pecky zasekněte ostří velkého nože a lehce s ním pootočte, bezpečně tak vyjmete pecku. Obě půlky avokáda na kulaté straně nepatrně skrojte, aby stály a nehoupaly se, a vložte je do zapékací misky. Důlek po pecce můžete ještě trochu vydlabat lžičkou, aby byl velký právě na jedno vejce.

2. Parmezán nastrouhejte, parmskou šunku, rajčata a bazalku nasekejte. Do důlku po pecce rozklepněte vejce, můžete je trošku posolit a posypat čerstvě mletým pepřem. Navršte rajčata, šunku a bazalku a zasypte parmazánem. Dejte zapéct, dokud vejce neztuhne, čas záleží na tom, jak moc chcete mít vejce udělané. Podávejte s toasty.

Poznámka k receptu

Tohle je snídaňový hit poslední doby. Avokádo se v troubě jen prohřeje, jeho konzistence se nezmění, zatímco všechno ostatní se krásně zapeče.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...