Pečené hrušky v tvarohovém těstě

Seznam surovin

Na náplň:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme tvaroh s máslem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, krupičku, vejce, žloutek a špetku soli a vše opatrně promícháváme vařečkou dokud se suroviny nespojí a těsto nezačne tuhnout. Propracujeme ho rukama na pomoučeném válu, až vznikne pružné těsto, které rozválíme na plát a nakrájíme na dlouhé tenčí proužky.

Z omytých hrušek kulatým vypichovačem odspodu odstraníme jádřinec, otvor vytřeme rozpuštěnou čokoládou smíchanou s curry pastou, naplníme sýrem a obtočíme proužkem tvarohového těsta.

Povrch potřeme vejcem se smetanou a posypeme parmazánem, hrušky přeložíme na plech s papírem na pečení a zapečeme při 220 °C. Když těsto ztuhne, snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme ještě 15 minut.

Víno svaříme s cukrem a medem do zhoustnutí, vmícháme kompot, převaříme a odstavíme z ohně. Hrušky rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...