Bezlepkový sendvič s avokádem a pošírovaným vejcem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku a vydlabejte dužinu. Dejte ji do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte prolisovaný česnek, olivový olej a citronovou šťávu, osolte, opepřete a promíchejte. Pokud chcete nasytit víc lidí, než máte avokáda, nastavte ho trochou tvarohu.

2. Vodu s octem přiveďte k varu a stáhněte teplotu, aby jen jemně perlila. Lžící promíchejte, aby se vytvořil vír, a vyklepněte do něj čerstvé vejce. Vařte 3 minuty, pak vejce vyjměte a položte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečnou tekutinu. Vajec můžete dělat i hodně najednou, záleží na velikosti hrnce a vaší odvaze.

3. Chleba z obou stran opečte na suché pánvi, lehce potřete česnekem a namažte pořádnou vrstvou avokáda, navrch opatrně položte hotové vejce, osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a posypte nasekanou pažitkou a zrnky granátového jablka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...