Cibulový džem s černým pepřem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

6 velkých cibulí pokrájejte na tenké plátky a vložte je do kastrolu s těžkým dnem. Přilijte k nim 3 hrnky sherry nebo červeného vinného octa, přidejte 3 hrnky krystalové- ho cukru, 4 bobkové listy a 20 nahrubo nadrcených kuliček pepře. Přiveďte k varu a vařte tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří a cibule není průsvitná. Odstavte z plotny. Zchladlou marmeládu plňte do skleniček a uzavřené je uložte do lednice, kde vydrží 4–6 měsíců. Podávejte k pečenému či uzenému masu, k paštice nebo k terině.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...