Plněné bramborové knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těsto rozválejte na pomoučeném válu na přibližně 5mm silný plát, rozkrájejte ho na čtverečky, které plňte nádivkou, uzavřete je a zakulaťte.

2. Na náplň osmažte na tuku dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Přidejte škvarky, případně zahustěte trochou strouhanky. Nechte vychladnout a asi lžičku této náplně balte do těsta.

3. Knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody, lehce je promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu, a vařte asi 15 minut. Nejlépe chutnají se zelím a vychlazeným pivem.

Recept na Základní bramborové těsto najdete zde

Poznámka k receptu

Jsou tak syté a dobré, že bohatě poslouží jako hlavní jídlo – v doprovodu dušeného zelí.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...