Knedlíky se zelím a opečenými klobáskami

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tři čtvrtiny vymačkaného zelí lehce překrájíme a zapracujeme do těsta (pokud zřídne, přidáme trochu mouky). Vyválíme z něj dvě menší šišky a necháme pod utěrkou asi 20 minut znovu nakynout.

Nakrájenou cibuli osmahneme v kastrolu na oleji dozlatova. Snížíme teplotu, přisypeme mletou papriku, necháme ji zpěnit, přisypeme mouku a krátce znovu orestujeme. Přilijeme studený vývar, rozmícháme a přivedeme k varu. Vmícháme protlak a chilli a omáčku necháme zvolna vařit.

Vykynuté knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, opatrně promícháme a zvolna vaříme 10 minut téměř zakryté, aby mohla unikat pára. Pak knedlíky otočíme a vaříme dalších 6 - 7 minut.

Mezitím do omáčky přidáme nakrájenou papriku a podle chuti ji osolíme. Zbylé zelí osmažíme na oleji dozlatova a necháme odkapat na savém papíru. Klobásky ozdobně nařežeme a opečeme na oleji.

Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, propícháme tenkou dvouzubou vidličkou nebo špejlí a nakrájíme na plátky. Omáčku rozdělíme na talíře, přidáme knedlíky, opečené klobásky a osmažené zelí a podáváme.

Recept na kynuté těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...