Sněhová pyramida

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Krupicový a moučkový cukr smícháme, dvě třetiny této směsi smícháme s vodou a zahřejeme na 115 °C. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj zbylý cukr, za stálého šlehání přilijeme horký cukerný rozvar a šleháme do vychladnutí.

Sněhovou hmotu nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou na plech s papírem na pečení do tvaru kulatých košíčků, vložíme je do trouby vyhřáté na 120 °C a sušíme asi 3 hodiny, až jsou košíčky pevné. Pak je necháme vychladnout.

Bílou čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme je do misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně, a čokoládu rozehřejeme. Pak pomocí štětečku vytřeme prostředek každého košíčku vrstvou čokolády.

Smetanu ušleháme do tuha, naplníme ji do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a do středu každého košíčku nastříkáme malý kopeček šlehačky, který ozdobíme barevným ovocem.

Připravené naplněné košíčky poprášíme zlehka moučkovým cukrem a naaranžujeme je na několikapatrovou mísu do tvaru pyramidy.
Podáváme co nejdříve, aby byly ještě křehké a nerozmočené od náplně.

Poznámka k receptu

Upečte (spíše usušte) ze sněhové hmoty kolečka ve třech velikostech. Ušlehejte 4 dl smetany se 2 lžícemi moučkového cukru, lžící ovocného sirupu a 1 a 1/2 sáčku ztužovače šlehačky. Touto hmotou spojte vždy tři kolečka (od největšího po nejmenší), vršek ozdobte kopečkem zbylé hmoty a vmáčkněte do ní koktejlovou třešeň.

Vmíchejte do sněhové hmoty trochu strouhaného kokosu a obarvěte ji špetkou zelené potravinářské barvy. Hmotu nastříkejte na plech s papírem na pečení do tvaru stromečků, vytvořte v nich očka na zavěšení a stromečky usušte v mírně vyhřáté troubě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...