Kakaové housenky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme obyčejnou smetanu, přidáme vanilinový cukr a přivedeme k varu. Pak přidáme mléčnou čokoládu rozlámanou na kousky a kakao a za stálého míchání necháme vše rozpustit, až vznikne hladký krém (již nevaříme). Na závěr vmícháme pomerančový likér a směs necháme asi dvě hodiny ztuhnout v chladničce. Mezitím ušleháme smetanu ke šlehání, přidáme k ní ztuhlou směs a společně vyšleháme dotuha.

Připravenou sladkou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme ji do tvaru housenek na rovnou podložku pokrytou papírem na pečení. Vše vložíme na chvíli do mrazničky a necháme ztuhnout.

Ztuhlé housenky obalíme ze všech stran v jemném kakau a do doby podávání je uložíme v chladu.

Poznámka k receptu

Housenky nepatří mezi trvanlivé cukroví, proto je připravte až na poslední chvíli.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...