Čokoládové placičky II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čokoládu nakrájíme na malé kousky, vložíme je do misky a rozpustíme v mikrovlnné troubě zapnuté na nízký stupeň (nebo misku vložíme do horké vodní lázně). Rozpuštěnou čokoládu důkladně promícháme, až je hladká.

Menší část čokolády (asi třetinu) nalijeme na rovný čistý plech a pomocí cukrářské karty, stěrky nebo špachtle ji střídavě roztíráme a shrnujeme, až čokoláda začne houstnout. Pak ji znovu vmícháme do zbylé rozpuštěné větší části čokolády a důkladně rozmícháme. Takto jsme čokoládu takzvaně vytemperovali a můžeme s ní pracovat dále (teplota této čokolády by měla být asi 30 °C).

Pomocí lžičky nebo kornoutku z papíru na pečení tvoříme na rovnou podložku pokrytou papírem na pečení kolečka, před ztuhnutím každé ozdobíme mandlemi, ořechy a nakrájeným proslazeným a sušeným ovocem a placičky necháme ztuhnout v chladu.

Poznámka k receptu

Stejným způsobem můžete připravit placičky i z bílé čokolády.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...