Bílé myšky

Seznam surovin

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a vykrojíme z něj formičkou asi 25 slziček. Ze zbytků těsta utvoříme stejný počet maličkých kuliček, které nalepíme pomocí rozšlehaného vejce na špičky slziček. Z těsta, které ještě zbyde, utvoříme tenké dlouhé válečky – ocásky. Vše rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme dozlatova (ocásky hlídáme, aby se nepřipálily).

V misce smícháme oříšky s řepným cukrem, přilijeme rum a rozpuštěnou čokoládu a vypracujeme tuhé těsto, které necháme chvíli odstát. Pak z něj utvoříme váleček o průměru asi 2 cm a nakrájíme ho na špalíčky, z kterých vytvarujeme malé hruštičky. Přimáčkneme je na upečené slzičky a necháme v chladu ztuhnout.

Mezitím utřeme polevu z prosátého moučkového cukru, bílku a rumu. Ztuhlé cukroví potřeme polevou (kromě kuliček – čumáčků), každé myšce uděláme ouška z plátků mandlí a do širšího konce slzičky uděláme špejlí otvor, do kterého zasuneme upečený ocásek.

Recept na základní linecké těsto najdete zde

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...