Barevné kokosové řezy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Malou část slazeného kondenzovaného mléka si ponecháme stranou na slepení a potření řezů. Zbylou větší část dobře promícháme s jemně mletým kokosem. Do směsi vmícháme kokosový likér a postupně vmícháme tolik moučkového cukru, aby vznikla tuhá hmota. Rozdělíme ji na tři části, jednu dobře propracujeme s kakaem na tmavou hmotu, druhou obarvíme špetkou červené potravinářské barvy a třetí ponecháme bílou.

Všechny tři hmoty rozválíme (každou zvlášť) na pocukrovaném válu na tenké pláty, které potřeme zbylým kondenzovaným mlékem a slepíme je k sobě. Takto slepený řez rozkrojíme na dvě poloviny, jednu polovinu potřeme mlékem, druhou položíme na ni položíme a zlehka přimáčkneme.

Boky barevného řezu zarovnáme ostrým nožem, povrch potřeme zbylým kondenzovaným mlékem a posypeme kokosem. Jakmile řezy ztuhnou, nakrájíme je na úhledné hranolky, kostičky nebo jiné tvary.

Poznámka k receptu

Rozmíchejte potravinářskou barvu nejprve v několika kapkách vody. Kokosová hmota se pak lépe a rovnoměrněji obarví.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...