Plněné kremrolky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozmrzlé listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na dva pláty silné 2 mm a každý rádýlkem nakrájíme na proužky široké asi 2 cm a dlouhé asi 14 - 16 cm.

Kovové formičky na trubičky potřeme malým množstvím tuku a obtočíme je proužky těsta. Položíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 9 - 10 minut dorůžova. Upečené trubičky necháme vychladnout, pak je opatrně stáhneme z kovových formiček, konce namočíme do rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout.

Smetanu s oběma ztužovači a cukrem vyšleháme dohusta. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou a nastříkáme ji do připravených kremrolí.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Před podáváním můžete kremrole ještě poprášit moučkovým cukrem nebo konce namočené do čokolády před ztuhnutím obalit v nasekaných oříšcích.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...