Lívanečky s jahodami
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
 - pšeničné vločky 50 gramů (nasucho opražené)
 - vejce 1 kus
 - mléko 2,5 decilitru
 - droždí 15 gramů
 - cukr moučkový 2 lžíce
 - sůl 1 špetka
 - olej (na opečení)
 
Na ozdobení:
- jahody 300 gramů
 - smetana na šlehání 1 kelímek (nebo šlehačka ve spreji)
 - cukr moučkový (množství podle sladkosti jahod)
 - čokoláda (nasekaná, nemusí být)
 
Postup přípravy
Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme mouku, sůl, cukr, vejce a vločky a důkladně promícháme. Na závěr přidáme rozdrobené droždí, těsto opět promícháme a necháme na teplém místě vykynout.
Lívanečník vymažeme olejem a postupně na něm z vykynutého těsta upečeme z obou stran dozlatova malé lívance.
Jahody očistíme, rozmačkáme a podle potřeby je osladíme moučkovým cukrem.
Upečené lívance rozdělíme na talíře, každý bohatě ozdobíme rozmačkanými jahodami a doplníme kopečkem ušlehané smetany, kterou podle chuti ještě můžeme posypat drobnými kousky čokolády.
							
						
					




Načítám komentáře...