Rýžové knedlíčky s jahodovou zavařeninou
Seznam surovin
- rýže mléčná 2 kelímky
 - rýžové vločky 100 gramů
 - mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
 - vejce 1 kus
 - rohlík 1 kus (bez kůrky)
 - sůl
 - pistácie 1,5 lžíce (nasekané, na posypání)
 - cukr moučkový (na posypání)
 
Na jahodovou zavařeninu:
Postup přípravy
Do mísy vyklopíme mléčnou rýži, přidáme rozemleté nebo rozmixované rýžové vločky, vejce, mouku, rohlík nakrájený na drobné kostičky a špetku soli, dobře promícháme a těsto necháme asi 15 minut odpočinout.
Jahody omyjeme, zbavíme lístků a nakrájíme je na plátky. Asi 20 plátků si necháme stranou na ozdobení, zbylé plátky vložíme do kastrolu, přidáme víno, med, hřebíčky a kardamom a povaříme do zhoustnutí.
Z připraveného těsta vykrojíme lžičkou malé oválné knedlíčky (nočky), které vkládáme do vroucí mírně osolené vody, opatrně je promícháme a zvolna vaříme asi 5 minut.
Na talíře rozdělíme nejdříve jahodovou zavařeninu, položíme do ní uvařené a odkapané knedlíčky (můžeme je předem napíchnout na ozdobné špejle), posypeme je pistáciemi, pocukrujeme, doplníme plátky jahod a ihned podáváme.
							
						
					




Načítám komentáře...