Nepečené kakaové košíčky s višní
Seznam surovin
- ořechy vlašské 50 gramů
 - cukr moučkový 120 gramů
 - rum 50 mililitrů
 - tuk ztužený (100%) 35 gramů
 - višně 1 sklenice (kompotované)
 
Na ozdobu:
- mandle (oloupané půlky, nebo vlašské ořechy)
 - tuk ztužený (100%) 125 gramů
 - cukr moučkový 75 gramů
 - kakao 50 gramů
 
Postup přípravy
Višně slijte a nechte okapat.
Tuk rozehřejte a vmíchejte do něj cukr, rum a ořechy. Hmotu natřete do papírových košíčků (dejte vždy 2 do sebe), doprostřed vmáčkněte višni a nechte ztuhnout. Ve vodní lázni rozehřejte tuk na polevu a vmíchejte moučkový cukr promíchaný s kakaem. Umíchejte hladkou a lesklou polevu, nalijte ji do košíčků a ozdobte půlkou mandle nebo ořechu.
Nechte ztuhnout a uložte do chladu.
							
						
					




Načítám komentáře...