Karlovarské mille-feuille

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Karlovarské oplatky nakrájíme na trojúhelníky. Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem dotuha. Ovoce očistíme, omyjeme a případně nakrájíme na plátky.

Na první trojúhelník oplatky nastříkáme šlehačku a ozdobíme ji ovocem. Zakryjeme ji další oplatkou a vše ještě zopakujeme.

Vršek zakryjeme trojúhelníkem oplatky a zdobíme ovocem.

Poznámka k receptu

Mille-feuille je francouzský dezert a jeho název lze přeložit jako tisíce lístků. Jeho příprava není nikterak složitá. Stačí jednotlivé lístky třeba z upečeného těsta, nebo z oplatek proložit dobrým krémem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...