Likérové koláčky

Seznam surovin

Na tvarohovou náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V části vlažného mléka rozmícháme droždí, lžičku cukru a lžíci mouky a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji s vanilinovým a zbylým moučkovým cukrem, solí a citronovou kůrou. Přilijeme vzešlý kvásek a zbylé vlažné mléko, přidáme změklý rostlinný tuk, žloutek, vejce a trochu koňaku a vypracujeme jemné hladké těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme 30 minut kynout na teplém místě. Pak těsto znovu propracujeme a necháme kynout ještě 30 minut.

Do misky vložíme měkký tvaroh, přidáme žloutek a krupicový cukr a metličkou rozšleháme na hladký krém. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát, který nakrájíme na stejně velké čtverečky. Tvarohovou náplň naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme ji do středu čtverečků. Okraje čtverečků potřeme rozšlehanými vejci, protilehlé rohy spojíme nad náplní k sobě, dobře je přitiskneme a vzniklé čtverečky také potřeme na povrchu vejci.

Čtverečky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova. Pak je necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Trochu koňaku můžete přidat i do tvarohové náplně. Ovšem jen do koláčků určených pro dospělé.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...