Francouzský hruškový páj
Seznam surovin
- hrušky 4 kusy
 - citron 1 kus
 - tvaroh měkký 150 gramů
 - mléko 3 lžíce
 - cukr moučkový 180 gramů
 - cukr vanilkový 1 balení
 - vejce 2 kusy
 - olej 200 mililitrů
 - mouka pšeničná polohrubá 320 gramů
 - kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
 
Postup přípravy
Hrušky oloupejte a nakrájejte na osminky, ihned je zakapejte citronovou šťávou, aby nehnědly.
V míse rozmíchejte měkký tvaroh s mlékem, vanilkovým a moučkovým cukrem, vejci, olejem, polohrubou moukou promíchanou s práškem do pečiva, lžičkou citronové kůry a šťávou z 1/2 citronu.
Těsto důkladně vymíchejte a nalijte do pečicího papíru vyložené koláčové formy o průměru cca 30 cm.
Poklaďte hruškami, které mírně vtlačte do těsta. Formu vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte.
							
						
					




Načítám komentáře...