Bleskové hrušky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky, opatrně znich lžičkou odstraníme jádřince a každou půlku nakrojíme nožem na tenké plátky tak, aby půlka zůstala vcelku a vznikl vějíř.

Z plátu listového těsta vykrojíme 4 stejná kolečka a přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Do středu každého kolečka dáme lžíci toppingu a položíme na něj půlku hrušky řeznou stranou dolů.

Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, kolečka vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut dozlatova. Podáváme ještě teplé.

Při servírování doplníme každou porci kopečkem husté zakysané smetany.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

V horké vodní lázni rozpusťte tmavý med se špetkou mleté skořice a použijte ho místo toppingu. Výsledkem bude lahodná chuť.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...