Šlehačkový dvoubarevný dort

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. Polovinu smetany nalijeme do kastrolu, přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Vmícháme vanilinový cukr a čokoládu na vaření nasekanou nebo rozlámanou na kousky a mícháme, dokud se cukr a čokoláda nerozpustí. Čokoládovou smetanu necháme prochladnout a pak ji uložíme alespoň na 2 hodiny v chladu (nejlépe do druhého dne).

Z piškotového korpusu seřízneme ostrým nožem s pilkou vrchní část (jednou rukou přidržujeme vršek korpusu a druhou nožem pilováním postupně obkroužíme celý korpus). Nemáme-li vhodný nůž, nařízneme korpus kolem dokola, do zářezu vložíme režnou nit, překřížíme konce a tahem korpus překrojíme.

Seříznutou spodní část dortového korpusu potřeme rovnoměrně tenkou vrstvou marmelády (vynikající je rybízová nebo linecká). Na potření použijeme nejlépe dlouhý plochý nůž, případně cukrářskou stěrku.

Vychlazenou čokoládovou smetanu vyšleháme dotuha. Také zbylou polovinu bílé smetany vyšleháme dotuha. Dva cukrářské sáčky s řezanou trubičkou naplníme vyšlehanou světlou a čokoládovou šlehačkou. Po obvodu korpusu nastříkáme nejprve čokoládovou šlehačku. Další vnitřní kruh nastříkáme ze světlé šlehačky a takto střídavě postupujeme, až zaplníme celý povrch korpusu. Ze zbylé šlehačky pak ještě nastříkáme na povrch ozdobné růžičky.

Čokoládu na vaření necháme předem dobře vychladit. Pak ji nastrouháme na jemném struhadle přímo na povrch dortu. Snažíme se pracovat rychle, protože v teplých dlaních se čokoláda brzy začne rozpouštět.

Zbylou čokoládu na vaření necháme opět vychladit (čím je čokoláda tužší, tím hezčí hoblinky z ní lze vytvořit). Pomocí škrabky na brambory pak z čokolády nastrouháme malé hoblinky, kterými ozdobíme povrch dortu.

Recept na dortový korpus najdete zde.

Poznámka k receptu

Místo hoblinek můžete dort ozdobit čokoládovými trubičkami.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...