Kávový medovník

Seznam surovin

Těsto:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bílky vyšlehejte s cukrem do pěny, pak do ní postupně zašlehávejte žloutky a med. Nakonec zapracujte prášek do pečiva, kávu a mouku a vymíchejte hladké těsto.

2. Vlijte ho do dortové formy s pečicím papírem a pečte dozlatova přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

3. Na krém vyšlehejte smetanu s cukrem (podle chuti). Nakonec do směsi vešlehejte zakysanou smetanu, kávu a vanilku.

4. Upečený korpus rozkrojte nejlépe dortovou strunou na tři vrstvy, každou potřete krémem a posypte ořechy. Vrstvy pak složte na sebe a celý medovník potřete zbylým krémem a posypte kávou a ořechy

Poznámka k receptu

Luxusní domácí verze oblíbeného moučníku voní nejenom medem, ale i špetkou kávy. Nebojte se ji vyzkoušet...

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...