Bezé s pařížskou šlehačkou

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Den předem si připravíme základ na šlehačku. V kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme do ní rozlámanou čokoládu a mícháme při střední teplotě, dokud se čokoláda nerozpustí. Směs přelijeme do nádoby ke šlehání a necháme nejlépe přes noc zchladnout.

Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha. Po lžících přišleháme cukr a pak mleté oříšky. Hotovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme tři kruhy o průměru asi 15 cm. Vložíme je do trouby vyhřáté na 120 °C a sušíme asi 30 minut. Pak ještě snížíme teplotu na 90 °C a kruhy dosušíme, dokud nejdou odloupnout od papíru.

Banány oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravenou šlehačku ušleháme do tuha a naplníme ji do cukrářského sáčku. Na jeden plát bezé nastříkáme vrstvu šlehačky, poklademe ji plátky banánů a přiklopíme druhým bezé plátem. Opět přidáme šlehačku a banány, přiklopíme posledním plátem bezé a ozdobíme ho zbylou šlehačkou a banány.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...