Ptáčci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a části vlažného mléka necháme vzejít kvásek.

Tuk se zbývajícím cukrem utřeme do pěny, zašleháme do ní žloutky, přidáme zbývající mouku, špetku soli, citronovou kůru, rum, kvásek a zbývající vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto, necháme ho na teplém místě vykynout, pak ho prohněteme, necháme znovu vykynout a ještě jednou prohněteme.

Těsto rozdělíme na menší díly, vytvarujeme z nich ptáčky, rozložíme je na plech s pečicím papírem a necháme vykynout. Pak je potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 10 minut dozlatova.

Vychladlé ptáčky ozdobíme pomocí cukrářského sáčku rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...