Vepřová panenka plněná smaženicí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme je do pánve nebo kastrolu s rozehřátým máslem. Okmínujeme je, osolíme a na mírném ohni dusíme doměkka. Vejce rozšleháme, osolíme, přilijeme je k měkkým houbám, za stálého míchání je necháme zhoustnout a smaženici odstavíme z ohně.

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, po celé délce ji nakrojíme a rozevřeme na plát. Lehce ho rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme houbovou smaženicí. Plát zavineme do rolády, převážeme ji nití, aby se nerozevírala a držela tvar, přeložíme ji do pekáčku a potřeme olejem.

Roládu podlijeme trochou vody, vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200°C a upečeme doměkka. Během pečení roládu podle potřeby podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem. Hotovou roládu vyjmeme, zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme teplou s různě upravenými brambory.

Poznámka k receptu

Roláda je výborná i studená, podávaná s čerstvým pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...