Krakonošův oheň

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na menší nudličky, přidáme lžíci oleje, osolíme, opepříme, lehce posypeme mletou paprikou a oregánem, přidáme trošku sójovky, zamícháme, necháme naložené, čím déle tím lépe (dobré připravit třeba 2 hodiny před a dát do lednice), ale není to zcela nutné.
Cibuli přepůlíme a nakrájíme na tenčí měsíčky.

Rozpálíme pánev na středním hořáku naplno, přidáme olej a cibuli a 2 minuty za pravidelného míchání restujeme na plný výkon. K cibuli přidáme maso, restujeme a po pár minutách lehce stáhneme výkon a společně připravujeme za pravidelného míchání cca dalších 10 minut. Poté přidáme chilli dle libosti, zamícháme a přidáme 1 kelímek smetany na šlehání. Zamícháme, zakryjeme pokličkou a necháme lehce bublat dalších 5 až 10 minut. Zkusíme, případně dosolíme.

Vedle v rendlíku si na vyšší vrstvě oleje uděláme křupavou cibulku na ozdobení tj. cibulku na co nejtenší měsíčky obalíme v hladké mouce a smažíme v oleji do zlatova až zlatohněda. Použijeme na dozdobení jídla.

Jako příloha jsou skvělé jak krokety, hranolky, pečené brambory či rýže nebo těstoviny.

Poznámka k receptu

-Příprava masa záleží na druhu použitého masa, můžeme použít panenku, kýtu, pečeni...panenka je jemná, takže můžeme přípravu oproti kýtě o pár minut zkrátit. -Kdo chce mít křupavější cibuli, tak první přidá maso a cibuli např. až na posledních 5 minut přípavy před přidáním smetany. -Pokud si chceme pohrát s barvou, použijeme více mleté papriky, případně cibuli restujeme do tmava.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...