Kuře tandúri

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso očistíme a na několika místech ho nařízneme.

V misce smícháme jogurt s citronovou šťávou, solí a kořením. Touto marinádou potřeme maso a snažíme se ji vtlačit i do zářezů v něm. Maso pak necháme odležet v chladničce nejlépe přes noc (pokud nemáme dostatek času na marinování, snažíme se alespoň dostat co nejvíce marinády do zářezů v mase).

Odleželé maso pečeme v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 25–35 minut. Po 10 minutách pečení kuře zakryjeme alobalem, aby se nevysušilo.

Hotové kuře ozdobíme čerstvými lístky koriandru.

Poznámka k receptu

Místo mletého koření lze použít 6 lžiček hotové směsi tandúri masala.

Recept China Tours, foto archiv Indebo

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...