Slané preclíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozdrobené droždí rozmícháme se lžičkou cukru a lžičkou mouky ve vlažném mléce a na teplém místě necháme 15 minut vykynout. V míse utřeme vejce s tukem a solí. Vmícháme mouku a vzešlý kvásek a vypracujeme husté těsto, ze kterého uděláme bochánek, poprášíme ho moukou, mísu zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme v teple 30 minut kynout.

Vykynuté těsto znovu na pomoučeném válu důkladně prohněteme a rozdělíme na stejně velké kousky. Utvoříme z nich válečky dlouhé asi 15 - 18 cm a stočíme je do preclíků.

Preclíky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamovými semínky. Plech s preclíky vložíme do trouby vyhřáté na 225 °C a pečeme asi 15 - 17 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Preclíky můžete sypat nejen sezamem, ale i hrubou solí, kmínem nebo mákem.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...