Zelné karbanátky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Housky nakrájíme na malé kostičky, pokropíme je vychladlým vývarem a necháme nasáknout. Zelí scedíme, necháme odkapat, vymačkáme z něj šťávu a nakrájíme ho na drobnější kousky. Salám (nebo šunku), oloupané uvařené vejce a brambory nastrouháme najemno. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno.

Zelí, salám (nebo šunku), vejce, brambory, cibuli a houskové kostičky promícháme v míse, ochutíme česnekem utřeným se solí a pepřem a vmícháme rozšlehané syrové vejce. Pokud je hmota příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhanky.

Rukama navlhčenýma studenou vodou vytvarujeme z hmoty menší placičky, obalíme je v mouce a pozvolna smažíme v rozehřátém oleji nejprve 3 minuty z jedné strany a pak 2 minuty z druhé strany.

Poznámka k receptu

Karbanátky podávejte s různě upravenými bramborami a čerstvou či nakládanou zeleninou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...