Savojský koláč s houbami, pršutem a chřestem

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z mouky, nakrájeného másla, trošky soli a 5 dl studené vody vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odležet.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát odpovídající velikosti formy, přeneseme ho do vymazané formy a okraje zdvihneme. Povrch těsta propícháme vidličkou, zakryjeme papírem na pečení a nasypeme na něj vrstvu suchých fazolí nebo hrachu. Těsto vložíme do trouby vyhřáté
na 180 °C a pečeme asi 10 minut.

Mezitím na rozehřátém másle orestujeme očištěné a na kousky nakrájené houby. Stonky chřestu oloupeme, vložíme do 5 dl vroucí vody s bílým vínem a krátce povaříme. Vyjmeme je a necháme odkapat.

Z předpečeného těsta odstraníme papír s luštěninami, rozložíme na něj houby a chřest a vše zalijeme osolenou smetanou rozmíchanou s vejci a žloutkem. Na povrch položíme plátky pršutu a koláč pečeme 20 minut při 180 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...