Rýžové nudle s kuřecím masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pórek, mrkev a šalotku nakrájíme na tenké nudličky. Česnek najemno. Ve woku rozehřejeme olej a orestujeme vejce. Přidáme nudličky cibule, česnek, orestujeme a pak vložíme nudličky kuřecího masa. Opět orestujeme.

Rýžové nudle, 3 mm široké,vložíme do vařící vody a vaříme 7 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou. Nudle přidáme na pánev, dále přidáváme mrkev, sojové výhonky, pórek a tofu, zalijeme Tamarin omáčkou a rybí omáčkou a dobře promícháme.

Dochutíme cukrem, případně světlou sojovou omáčkou. Nakonec přidáme chilli papričky. Na talíři posypeme sekanými oříšky, koriandrem a zakápneme šťávou z limetky nebo citronu.

Poznámka k receptu

Thajci obvykle všechny suroviny nahážou na pánev od oka, recepty nemají proto přesné gramáže.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...