Nadívané pirohy zelím a uzeným

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelí nakrájíme najemno, podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme a dusíme asi 30 minut doměkka. Pak ho scedíme a necháme vychladnout. Mouku prosejeme do mísy, ve středu utvoříme důlek, do něj rozdrobíme droždí smíchané s troškou cukru, přilijeme trochu vlažného mléka a necháme v teple 15 minut vzejít. Pak mouku mírně osolíme, přidáme rozšlehaná vejce, pomocí zbylého vlažného mléka zaděláme hladké těsto a necháme ho pod utěrkou na teplém místě hodinu kynout.

Zelí promícháme s masem a najemno nastrouhanými vejci, osolíme a opepříme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme na plát a nakrájíme ho na čtverce o velikosti asi 10x10 cm. Do středu každého dáme trochu nádivky, těsto přehneme šikmo přes nádivku (vzniknou tak trojúhelníky) a okraje těsta k sobě důkladně přimáčkneme.

Pirohy rozložíme na plech s papírem na pečení, necháme 10 minut kynout, potřeme je vejcem a pečeme asi 18 minut při 190°C. Ještě horké je potřeme máslem a podáváme.

Poznámka k receptu

Pirohy podávejte s ochucenou zakysanou smetanou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...