Rizoto ze zelené čočky s pečenými rajčátky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čočku namočíme přes noc do studené vody. Druhý den ji scedíme a několikrát propláchneme studenou vodou.

V kastrolu rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a oloupanou mrkev nastrouhanou nahrubo a pomalu vše orestujeme. Když cibule trochu zesklovatí, přidáme čočku a krátce společně orestujeme. Pak přilijeme zeleninový vývar tak, aby byla čočka těsně pod hladinou, a pomalu dusíme. Během dušení neustále doléváme vývar, aby byla čočka stále ponořená.

Když je čočka měkká, necháme vyvařit vývar trochu více, přimícháme creme fraiche a nastrouhaný parmazán a čočku dochutíme solí a pepřem.

Čočku rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme pečenými cherry rajčátky a trochou parmazánu.

Poznámka k receptu

Pečená rajčátka připravíte snadno na plechu v troubě. Pokapejte je trochou olivového oleje a pečte při 180 °C, dokud nezačnou pukat.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...