Klobásky s čočkou, pórkem a fenyklem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájený pórek a opékejte 5 minut, aby změkl a zprůsvitněl. Přidejte nakrájený fenykl a celé klobásky a opékejte dalších 5 minut, až klobásy ze všech stran zhnědnou.

2. Do pánve přisypte čočku a zalijte ji vývarem. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň, aby tekutina jen mírně bublala. Duste 25 minut, aby čočka změkla a klobásky se provařily. Podle chuti osolte a opepřete.

3. Čočku a klobásky rozdělte na talíře a posypte drceným fenyklem a nakrájenou pažitkou.

Poznámka k receptu

Eleonora miluje čočku, která je v itálii považovaná za symbol štěstí, ráda ji používá do polévek, salátů a dušených směsí. Tohle jídlo je inspirováno vzácnou venkovskou specialitou, salámem Finocchiona.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...