Frijoles fritos - smažené fazole

Seznam surovin

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Fazole zalijeme studenou vodou a necháme přes noc stát. Pak je scedíme, nasypeme do hrnce, zalijeme čistou vodou, přivedeme k varu a 10 minut zprudka povaříme. Stáhneme teplotu a fazole pomalu uvaříme doměkka (trvá to asi 1 hodinu).

Uvařené fazole scedíme (vývar nevyléváme), necháme odkapat, přilijeme k nim 1 dl vývaru a fazole rozšťoucháme. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme oloupanou a nasekanou cibuli, slaninu nakrájenou na kousky a drobně nakrájené chilli papričky a restujeme do zlaté barvy. Přidáme koriandr a šťouchané fazole a dále restujeme za stálého míchání asi 2 minuty, aby se fazole prohřály.

Fazole dochutíme solí, přendáme na mísu a ozdobíme rozdrobeným sýrem, nasekanou jarní cibulkou a koriandrem. Podáváme je se smaženými tortillovými chipsy ve tvaru trojhránků.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...