Langoše I

Seznam surovin

Na 18 placek:

Domácí rajčatová omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z části mléka, rozdrobeného droždí, 1 lžičky cukru a 1 lžíce mouky připravte kvásek.

2. Vzešlý kvásek vmíchejte k prosáté zbylé mouce se špetkou soli. Postupně přidávejte vejce, jogurt a olej, podle potřeby dolévejte zbylé vlažné mléko a vypracujte středně tuhé těsto.

3. Vypracované těsto zakryjte utěrkou a nechte asi hodinu kynout. Pak z něj tvořte menší bochánky. Rukama namočenýma v mouce je vytahujte do stran a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku dozlatova. Podávejte s rajčatovou omáčkou, posypané najemno nastrouhaným sýrem.

4. Rajčatová omáčka: Omytá rajčata pokrájejte a dejte do zapékací mísy. Osolte je a opepřete, posypte cukrem a citronovou kůrou a zakapejte olejem. Pečte asi 3 hodiny v troubě předehřáté na 120°C. Na poslední hodinu k nim přidejte na proužky pokrájenou papriku.

Poznámka k receptu

Se slovenskou kuchyní jsou tyto smažené placky nerozlučně spjaty. S domácí rajčatovou omáčkou také – a skvěle!

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Podobné recepty