Polenta se špenátem a rajčaty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do vroucího vývaru nasypte krupici a za stálého míchání vařte asi 20 minut. Přimíchejte 50 g nastrouhaného sýra, špetku soli, rozetřený česnek a vejce a odstavte. Hmotu nalijte do kulaté formy (např. srnčí hřbet) vypláchnuté studenou vodou a nechte vychladnout a ztuhnout.

V zapékací formě rozehřejte olej a nasypte do něj najemno nasekanou cibuli, kterou nechte zesklovatět. Rozmražený špenát nechte okapat, promíchejte ho se žloutkem, solí a pepřem, přidejte k cibulce a povrch uhlaďte.

Ztuhlou polentu nakrájejte na plátky. Rajčata nakrájejte na kolečka. Na povrch špenátu rozložte do řady plátky polenty, vedle kolečka rajčat a takto opakujte, až je povrch zaplněný.

Vše posypte zbytkem nastrouhaného sýra, vložte do trouby vyhřáté na 200°C a zapékejte asi 30 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...