Krupicové knedlíky s kuřetem a paprikovou omáčkou

Seznam surovin

Na maso a papriku:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z osoleného mléka, másla a 225 g krupičky uvaříme hustou kaši. Přelijeme ji do mísy a mícháme, dokud trochu nezchladne. Přimícháme vejce a zbylou krupičku a těsto necháme asi 15 minut odležet.

Pak do těsta vmícháme prášek do pečiva, lžící z něj vykrajujeme noky, které v dlaních zakulatíme, vložíme je do vařící se osolené vody a zvolna vaříme asi 15 minut.

Na nahřáté talíře nalijeme omáčku, přidáme uvařené odkapané knedlíky a doplníme pečeným masem a paprikou.

Omáčka, maso a paprika: Jemně nakrájenou cibuli zpěníme v menším kastrolu na oleji. Vmícháme mouku a po minutě přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem, dobře rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Po chvíli vmícháme smetanu a pomazánkové máslo a necháme zvolna vařit. Kuřecí maso naklepeme, zprudka opečeme na lžíci oleje, přeložíme do pekáčku, osolíme a dopečeme asi 10 minut v troubě při 160 °C. Výpek z masa přilijeme do omáčky rozmixujeme ji ponorným mixérem a podle chuti přisolíme. Papriku orestujeme na zbylé lžíci oleje, přidáme nakrájenou cibulku, lehce osolíme a prohřejeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...