Haluškové knedlíčky s brynzou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Směs na halušky a knedlíky nasypeme do mísy, přidáme žloutek a tolik vody, abychom mohli vypracovat pevné těsto. Na válu z něj utvoříme válečky, které nakrájíme na špalíčky. V dlaních z nich vytvoříme kuličky, které narovnáme na pomoučený tácek nebo prkénko a pomalu je sesuneme do hrnce s vroucí vodou. Když se začne voda znovu vařit, zmírníme plamen a dále zvolna vaříme asi 8 minut.

Slaninu nakrájíme na nudličky a necháme je zvolna vyškvařit v pánvi dozlatova.

Uvařené knedlíčky scedíme a necháme odkapat. Pak je rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobenou brynzou a vyškvařenou křupavou slaninou, pokapeme výpekem ze slaniny a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

  • Než začnete koulet knedlíky, pomoučete si dlaně, aby se na ně těsto nelepilo.
  • Polovinu anglické slaniny můžete nahradit obyčenou a vyškvařit ji na pánvi spolu s jemně nakrájenou cibulí.
  • Chutným a také estetickým doplňkem je nakrájená čerstvá pažitka, kterou knedlíky na talířích posypete.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...