Kapustové závitky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rýži propláchneme studenou vodou a uvaříme ji v osolené vodě tak, aby zůstala pevná.

Maso v míse smícháme se solí a postupně přimícháme smetanu, mletou papriku, nasekanou chilli papričku, jemně nakrájenu cibuli a česnek.

Listy kapusty spaříme vroucí vodou, ihned je zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Odřízneme z nich silná žebra, rozdělíme na ně rýži, na každý položíme váleček vytvarovaný z masové směsi, okraje listů přehneme přes náplň a listy i s náplní stočíme do závitků, které pevně ovážeme provázkem.

Protlak rozmícháme s cukrem a tymiánem, osolíme, opepříme, zředíme vývarem a nalijeme do pekáčku. Rozložíme do něj závitky, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a závitky dusíme asi 30 minut.

Z hotových závitků odstraníme provázek, rozdělíme je na talíře, doplníme omáčkou z pekáčku a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...