Halušky s brynzou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, hladkou mouku, osolíme a vypracujeme husté těsto. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a těsto do ní pomocí stěrky propasírujeme přes speciální síto na halušky s velkými otvory (nebo těsto z prkénka odkrajujeme do vody po malých kouscích). Halušky ve vodě ihned promícháme a vaříme asi 8 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

Slaninu rozškvaříme na suché pánvi. Přidáme sádlo a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Brynzu smícháme se zakysanou smetanou.

Uvařené halušky vyjmeme z vody sítem, rozdělíme na talíře, na každou porci přidáme brynzu se smetanou a přelijeme ji tukem se slaninou a cibulí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...