Citronový olivový olej

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Citrony vydrhněte kartáčkem, osušte a nechte aspoň 30 minut uschnout na prkénku. Pak oloupejte kůru -
může obsahovat i bílou část, nesmí na ní být ale žádná dužina. Do oleje se totiž nesmí dostat vlhkost, jinak se zkazí.

2. Kůru naskládejte do vymyté a vysušené sklenice a zalijte olejem. Uzavřete, uložte do chladu a temna a nechte 2 týdny odležet. Pak olej přefiltrujte a přelijte do tmavé lahve.

Poznámka k receptu

Kdybyste měli mít doma jediný ochucený olej, ať je to ten citronový. Hodí se do marinád na maso i při výrobě majonézy. Je dokonalý na zakápnutí grilované zeleniny, salátů, pečených brambor, ryb, steaků i šunky v sendviči.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...