Bramborové koláče s vinnou klobásou

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Klobásu rozdělíme na 4 části a každou stočíme do šneku. Ze zelí vymačkáme štávu.

Brambory oloupeme, nastrouháme na vál, navrchu utvoříme důlek, vyklepneme do něj vejce, zasypeme ho moukou smíchanou se solí a nejprve nožem a pak rukama rychle vypracujeme hladké těsto.

Rozdělíme ho na čtyři části, rozválíme je na pomoučeném válu na kruhy silné asi 2 cm a přeložíme je na dva vymazané plechy (nebo do čtyř kulatých vymazaných forem). Na každý kruh rozdělíme zelí, položíme na něj stočenou klobásu a koláče upečeme dozlatova při 180 °C.

Před podáváním koláče posypeme nakrájenou pažitkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...