Bylinkové muffiny

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Housky nakrájejte na kostičky, zalijte trochou mléka - pečivo by mělo nasáknout, ale nerozmočit se. Všechny byliny nahrubo posekejte.

2. Oddělte bílky od žloutků. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky našlehejte vidličkou a vmíchejte k namočenému pečivu. Přidejte hořčici, mandle, nasekané byliny, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Nakonec opatrně a po částech vmíchejte sníh z bílků.

3. Formu na muffiy vymažte máslem a vysypte strouhankou nebo vystelte papírovými košíčky a těsto do nich rozdělte. Pečte na 180 °C asi 20 - 30 minut, dokud muffiny nezezlátnou.

Poznámka k receptu

Využít můžete jakékoli zelené byliny a lupení, které budou aktuálně k mání. Tyhle malé nádivky v jednotlivých porcích poslouží jako příloha k masu, ale i jako prima svačina na cesty. A nejen na ně.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...