Zelný závin s tvarohem

Seznam surovin

Na náplň:

Na těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelí nakrájíme na tenké nudličky a překrájíme je na drobnější kousky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a rozpustíme v něm cukr. Když získá žlutou barvu, přidáme máslo a zelí, lehce osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme 40 - 45 minut. Po vychladnutí k zelí vmícháme tvaroh prošlehaný se žloutky, moučkový cukr, překrájené sušené švestky a nahrubo nakrájené mandle a nádivku uložíme do chladničky.

Mouku promícháme se solí. Přilijeme rozšlehané vejce s olejem a pomocí vlažné vody zaděláme vláčné těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny a každou rozválíme na pomoučeném válu na obdélník. Na delších stranách jednoho obdélníku necháme asi 6 cm široký volný pruh a zbylý pruh ve středu posypeme polovinou strouhanky. Z bílků a trošky citronové šťávy vyšleháme sníh a vmícháme ho po částech do nádivky. Polovinu nádivky rozdělíme na pruh strouhanky, přehneme přes ni nejprve jednu delší stranu plátu a pak i druhou, boční okraje těsta zahrneme pod závin a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Stejně připravíme i druhý závin.

Oba záviny potřeme smetanou, vložíme do trouby vyhřáté na 170 - 175°C a pečeme 50 - 55 minut dozlatova. Vychladlé záviny poprášíme moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...