Sladké zelné ranečky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozinky a sušená jablka (nebo meruňky) propereme v teplé vodě, scedíme, necháme odkapat a jablka nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na rozehřátém másle. Přidáme zelí nakrájené na nudličky, podlijeme troškou vody a dusíme 25 - 30 minut. Vmícháme rozinky a jablka, ochutíme citrusovou šťávou a nádivku necháme vychladnout.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 3 mm. Vykrájíme z něj kolečka nebo čtverce, do středu každého dáme trochu vychladlé nádivky a prsty ho smáčkneme do tvaru ranečku.

Ranečky přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme dorůžova asi 18 - 20 minut v troubě vyhřáté na 190°C. Před podáváním ranečky poprášíme cukrem.

Poznámka k receptu

Ranečky na talíři doplňte zakysanou smetanou, jogurtem nebo dotuha ušlehanou smetanou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...