Rebarborový závin

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme vlažnou vodu, rozehřáté máslo, vejce a několik kapek octa a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odležet na teplém místě.

Mezitím rebarboru očistíme a oloupeme z ní škrabkou na brambory vrchní vláknitou slupku. Nakrájíme ji na menší kousky, vložíme je do mísy, pokapeme citronovou šťávou, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami a promícháme.

Rozleželé těsto rozdělíme na 2 stejné díly. Jeden díl těsta položíme na utěrku slabě poprášenou moukou a lehce ho válečkem rozválíme na tenkou placku. Potřeme ji rozpuštěným máslem, posypeme oříšky a poklademe rebarborovou směsí. Pomocí utěrky těsto stočíme do závinu a opatrně překulíme na vymazaný plech. Stejným způsobem naplníme i druhý díl těsta.

Oba záviny potřeme na povrchu smetanou, vložíme je do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dorůžova. Během pečení záviny potíráme zbylou smetanou. Upečené záviny pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Místo másla můžete do těsta na závin použít tuk na pečení (nejlépe Heru).

Máte-li alergii na oříšky, použijte do náplně strouhanku.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...